به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، محمد المقریف، رئیس کنگره ملی لیبی (پارلمان) عصر روز سهشنبه در سخنرانی خود در مقابل پارلمان، کنارهگیری از منصبش را اعلام کرد.
المقریف در سخنان خود تاکید کرد، وی اولین کسی است که قانون انزوای سیاسی که در اوایل ماه مه تصویب شد، بر روی وی اجرا شده است.
رئیس پارلمان لیبی از همه مشمولان این قانون خواست تا به منظور تحکیم پایههای دموکراسی در کشور این قانون را اجرا کنند.
وی در ادامه گفت: من با وجدانی آسوده شما را ترک میکنم. حسابهای مالی من پاک است. تنها حقوقم در حسابم است و قطعهای زمین در بنغازی دارم که خانهام در آنجا قرار داشت، اما نظام سابق آن را تخریب کرد.
المقریف از جوانان لیبیایی خواست تا به عنوان «نیروهای نجات» کشور دست به کار شوند، چرا که لیبی نیاز شدیدی به آنها دارد.
وی از دولت لیبی درخواست کرد تا با تمام جدیت برای کنترل سلاح، ارتقای سطح معیشتی مردم، اشتغالزایی برای جوانان، فراهم کردن امکانات آموزشی و مبارزه با مواد مخدر فعالیت کند.
وی خاطرنشان کرد: ارعاب با سلاح، با اساس دموکراسی در کشور مغایرات دارد. همچنین هزاران تن از اعضای نظام سابق، خلافکاران و یا انقلابیونی که سلاح در دست دارند، دارای گرایشهای منطقهای هستند که همین گرایشها با منافع ملی مغایرت دارد.
المقریف گفت: من این مساله را درک نمیکنم که چطور برخی از اعضای پارلمان، گردانهای انقلابی را تقویت میکنند تا بر همکارانشان اعمال فشار کرده و به خواستههای خود جامه عمل بپوشانند.
محمد المقریف در اوت گذشته ریاست پارلمان لیبی را بر عهده گرفت، اما وی با وجود آنکه دو سال را در جبهه مخالفان و در تبعید به سر برده بود، از اجرای این قانون مصون نماند.
احتمال میرود که قانون «انزوای سیاسی» باعث شود که اعضای دیگری در پارلمان و همچنین برخی از وزراء از پستهایشان کنار روند.
اعضای پارلمان لیبی بر این باورند که قانون انزوای سیاسی از مجموع 200 عضو پارلمان باید برای بیش از 20 تن از آنها اجرا شود.
در همین حال، عمر حمیدان، سخنگوی پارلمان لیبی در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد، «جمعة عتیقة»، معاون اول المقریف تا زمان تعیین جانشین، ریاست کنگره ملی را بر عهده میگیرد.
المقریف در سال 1940 در بنغازی متولد شد و 31 سال را در تبعید به سر برد که 20 سال از این سالها را پناهنده سیاسی در آمریکا بود و در بحبوحه انقلاب لیبی به کشور بازگشت.
وی در دهه 80 در دوره معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی سفیر این کشور در هند بود، اما پس از آن از نظام قذافی جدا شده و به مخالفان پیوست.
المقریف دکترای اقتصاد از انگلیس را دارد و در دهه 80 به همراه افراد دیگری که از نظام لیبی جدا شده بودند، جبهه "رهایی ملی لیبی" را تاسیس کرد؛ جبههای که چندین مرتبه با کودتاهای نظامی درصدد برکناری قذافی بود.
رئیس پارلمان لیبی به عنوان اولین مسئولی که قانون «انزوای سیاسی» مسئولان نظام سابق در خصوص وی اجرا شد، از سمت خود استعفا کرد.